23 Ekim 2014 Perşembe

Tartışmak

Tartışmanın asıl amacı doğru yolu bulmak, fikir alışverişi yapmak ya da başkalarının bir konu hakkındaki fikirleri almaktır.

Hakkında konuşmak istediğim konu ise youtube'da tartışmak ve mantıksız argümanlar ileri sürmek.

Youtube'da yapılan tartışmalar kadar gereksizi yok. Bazı insanlar gerçekten birilerinin düşüncelerini değiştirebileceklerini sanıyorlar. Yüz yüze tartışsalar o küfürleri/lafları etmeyecek kişilerin birbirlerini aşağılayarak birşey anlatmaya çalışması ve komik düşmesidir.

Mantıksız argümandan kasıt şudurki mesela bir düşünceyi savunan kişinin yaptığı hata ya da onun bir kusuru bütün o gruba mal edilemez. mesela aynı kişi yine bir youtube tartışma ortamında bunu ingilizce söyler ancak daha sonra gelip türkçe bir videonun altında bütün akpliler, chpliler vs diye herkesi bir kişinin icraatından dolayı suçlar.

Yine tartışmalarda mesela türk milletini savunan birisinin söylediği bir takım söze cevaben "sizin lideriniz kenan evren de şöyle şöyle yapmıştı" demişti. Ya bu adamın Kenan Evren'i sevdiği, bildiği, tanıdığı, beğendiği ya da lider olarak gördüğü ne malum ? belki ondan nefret eden birisidir. En büyük sorun insanların kendi kafalarında insanları kategorize etmesi ve bir kişiyi tanımadan ondan duyduğu bir cümleyle bu kişiyi bu kategorilerden birine yerleştirmesi akıl süzgecinden geçirememesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder