23 Mart 2017 Perşembe

1800lerin esrarengizliği

1800 lerde yaşanmış bazı ilginç olaylar.

Güneş'te bazen sebebi bilinemeyen durumdan dolayı yoğun sıkışma ve ısınmadan dolayı ani ışın şeklinde patlamalar yayılabilir. Bunlar hesaplamalara göre 150 yılda bir gerçekleşir. dünyayı 1859'da vurmuş ve telgraflarda yangınlar çıkarmış ve gökbilimciler tarafından gözlemlenmişti. 2012 yılında güneşten yeniden bi "solar flare" atıldı ve şans eseri dünyayı ıskaladı. Eğer bu dünyaya isabet etmiş olsaydı, birçok uydu muhtemelen uluslararası uzay istasyonu yörüngeden çıkar, yanar veya parçalanırdı. Parçalardan bi kısmı dünyaya düşerdi, bu parçalardan bazıları can kaybına sebep olabilirdi( en kötü ihtimalle tahmini 500 civarı). Ancak daha kötüsü tüm elektronik aletler kullanılamaz hale gelir, elektrik şebekesi arızalanır belki eski zamanlarda görülen "şehir yangınları" başgösterir ve birçok şehir yanardı. Kaos ortamı oluşur ve yağmalamalar başgösterirdi. Durumun düzelmesi için belki de 5-10 yıl gibi bir süre gerekebilirdi.

1815 yılında yok olmamış olsaydı bugün Endonezya kara suları sınırları içersinde bulunacak olan adadaki yanardağın efsanevi biçimde patlamasıyla ortaya çıkan kül bulutu dünya üzerinde 1 yıl dolaştı. 1816 yılında yaz yoktu. Kıtlık ve açlık kırıp geçirdi. Patlama o kadar kuvvetliydi ki yüzlerce kilometre uzaklıktan duyuldu, binlerce kişi anında öldü, onbinlerce kişi sağır oldu.



Bu ilginçlik seviyesinde bir kaç olay daha duyduğumu hissediyorum o sebeple bende 1800 lü yılların en esrarengiz yüzyıl olduğunu düşünür hale gelmişim bilinçaltımda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder