23 Nisan 2015 Perşembe

Turizm

Türkiye'de yasaklanması gereken olaydır.

Ortalama bir vatandaşın iyiliği için kesinlikle gereklidir.

Önce bu sebeplere gelmeden, şu verileri vererek turizmde zaten başarısız olduğumuzu göstermek istiyorum.

Türkiye toplam turist sayısında dünyada 5. sırada ama elde edilen gelirde 10. sırada. Bunun dengelenmesi sağlanmadan turizmden medet umulmamalıdır. Bunun anlamı başka ülkelerden insanlar sırf paraları değerli diye gelip burada krallar gibi yaşıyorlardır.

Bu gelen turistler nerede mi kalıyor? Dünyanın en ünlü otellerinde hilton gibi zincirlerde ya da yine milyonerliği aşmış türklerin elinde. Bu turistler ne yiyor ne içiyor?

Starbucks'tan bir mocha ve Mcdonalds'tan bir big mac...

Hakkını yemeyelim bizim maraş dondurmacısı da bi kaç kuruş kazanıyor elbette. Ama aslan payı, yani %95'inin nereye gittiği belli. Ve daha sonra o yüzde doksan beşin nereye gittiği belli değil. Vergiye yüzde kaçı gidiyor sanırsınız? gitmesi gerekenin çok az bir miktarı. yani devlet zaten kazanamıyor ki vatandaşa başka yatırım yapsın. Tam tersine vatandaştan alınan vergi Samsun'da, Isparta'da halka yardım olarak kullanılacağına İstanbul'daki turiste hizmet etsin diye bir ton yol, park, otobüs, metro vs yapılıyor. güvenlikleri sağlansın diye daha fazla polis gerekiyor vs.

Vatandaşa kalan nedir peki? İstanbul'da hayvani bir trafik, metrolarda otobüslerde gereksiz kalabalık, müzelerimizde gereksiz doluluk. Fiyatlarda bindirmeler her köşede her dükkanda. Turistlere ayıp olmasın diye kendi insanımızı hor gören şerefsiz memurlar da cabası.

Elbette Türkiye para kazanıyor ama halk olarak çektiğimiz zahmete bu değer mi?





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder