4 Eylül 2017 Pazartesi

Game of Thrones ile ilgili

Bu bir nereden nereye hikayesidir bende.

Üniversite 1. sınıfta(2011 yılı) kendi evimde kalmazken, internetsizce yaşarken arkadaşlarımdan aldığım harddiskim yoluyla aldığım dizi ve filmlerle survive ediyordum.

My good old friend önder tam bir dizi ve film takipçisiydi. Her seferinde harddiskimi vermeden önce şunu ver, bunu koy diye kounuşp anlaşırdık ve onları koyardı. Bazı durumlarda yer kalırsa biraz da kendisi insiyatif alıp birşeyler koyardı.

Bunlardan bir keresinde "Game of Thrones" diye bi klasör koymuştu. İçini açıp bakmamıştım bile. Ufak bir antipati duyuyordum, çünkü cnbc-e'de reklamını görüp "pff just another cnbce shit" demiştim.

Zaman geldi, tüm film ve dizi supply larımı bitirmiştim, bilgisayardaki tüm oyunları oynamıştım. İnternet ve gidilecek bişey yoktu, yapılacak ödev var mıydı bilmiyorum, sanırım yoktu... Sanki evren bunu yapmamı istiyordu.

Denicek birşey yok. Bi kaç bölümde beni kendine bağladı ve hastası etti. hafta içi olduğu halde bi kaç günde 10 bölümü izleyiverdim.

Daha sonra her sene çıktıkça yeni bölümünü hemen izledim.

23.8.2017 tarihinde internet kesildi. 28.8.2017 tarihinde çıkan 7. sezon final bölümünü izleyebilmek için 30.8.2017 yani zafer bayramında Kartal'dan kalkıp, İTÜ Ayazağa kampüsündeki, çalıştığım odama geldim ve indirip akşam eve gelip izledim.

İşte olayın ironisi ve bendeki anlamı burada...

İnternet yok, yapacak bişey yok diye çaresizlikten başladığım bir dizinin,  beni evde internet yok diye 2 saat gidiş-2 saat geliş yolu olan bi yere, resmi tatilde gidip, indirip eve geri gelmeme katlanabilmemi sağlayacak biri haline getirmesi aklıma geldikçe hayatta herşeyin olabileceği düşüncesi bende bir kez daha bu kanıyı benimsetiyor.